Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 47 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Rotselleri bakad med Ras el hanout serveras med friterad färskpotatis, grillad paprika, grönsallad, citrusyoghurtsås och saltrostad mandel (L)

  • Bratwurst med potatispuré, surkål, rödvinssås och rostad lök (G/L)

Tisdag

  • Rostad jordärtskocka med jordärtskockspuré, sotad broccolini, persiljerotscrisp och örtsallad från täppan (L)

  • Rimmad oxbringa med rotmos av gotländska rotfrukter, pepparrotsvelouté, riven pepparrot och grovkornig senap (L)

Onsdag

  • Stekt grilloumi med ekologisk röd quinoa, mangold, spenat, svenska bönor, gremolata och gurkraita (L)

  • Kålpudding med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och kokt potatis (G/L)

Torsdag

  • Stinas marinerade rostbiff från Dalsjöfors med potatisgratäng och granatäppelsallad (L)

  • Pocherad torsk från Nordsjön med hackat ägg, brynt smör, räkor, dill, citron och kokt potatis (L)

Fredag

  • Örtbakad blomkål med blomkålspuré, blomkålscrudité, citronsmörsås med dragon och örter (L)

  • Nattbakad fläsksida från Dalsjöfors med palsternackspuré, smörad fläskbuljong och Rubinola-äpple (L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Rivna morötter, Gurksallad, Vitkålssallad, Canellibönor med soltorkade tomater, Raw slaw, Tomatsallad med mozzarella och basilika, Salladsost (L), Tapenade, Pastasallad med pesto av örter från täppan (G), Frittata med zucchini (L), Ratatouille (G/L) Kycklinglårfilé, Rostade jordärtskockor, Panerad torsk (G), Ribollita; Toskansk kålsoppa med fläsk

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier