Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 50 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Krämig risonipasta med grillad paprika, sauterad vintersvamp, grönpeppar, grönkålskrisp, riven västerbottensost och rostade pumpakärnor (G/L)

  • Isterband från Lammhult med persiljestuvad färskpotatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (G/L)

Tisdag

  • Raggmunk med Grilloumi och grönkålssallad med granatäpple (G)

  • Raggmunk med torrsaltat fläsk från Grevbäck och rårörda lingon (G)

Onsdag

  • Honungsrostade morötter med vispad fetaost, rostad majs, grönkålskrisp och het honungsvinägrett

  • Boeuf bourguignon av högrev från Dalsjöfors med champinjoner, sidfläsk och pärllök serveras med potatispuré

Torsdag

  • Tagliatelle med tomatsås, burrata, rucola och rostad frö-mix(G)

  • Tagliatelle med bolognese, rucola och riven parmesan (G)

Fredag

  • Stekt blomkål med smörbakade persiljerötter, gotlandslinser med dillpesto, persiljerotskrisp, riven Svecia och gräslök (L)

  • Hoisinbakad laxfilé med rostad broccoli, ångat ris, ponzu-majonnäs, salladslök och kimchisesamfrön

Veckans soppa

  • Tomatsoppa

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Kålmix, Rivna morötter, Tomatsallad, Gurksallad, Majs, Quinoa, Chilimarinerade bönor, Hummus, Salladsost (L), Keso (L), Omelett, Pulled pork, Viltskavsgryta (L), Bratwurst med surkål, Vegetariska vårrullar med sötsursås, Wokade grönsaker, Laxpudding med gröna ärtor och skirat smör (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier