Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 38 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Rotfruktpytt av säsongens rotfrukter och grilloumi med stekt ägg, tärnade rödbetor och pepparrotskräm

  • Klassisk ’’Flygande Jakob’’ med rostad kycklinglårfilé, knaperstekt bacon, banan och rostade jordnötter samt basmatiris (L)

Tisdag

  • Rödbetsråraka med vispad fetaost, sauterade sockerärtor, rostade pumpafrön ärtskott dressade med honungsvinägrett (L)

  • Torrsaltat fläsk från Grevbäck med karamelliserad löksås, färskpotatis och rårörda lingon (L)

Onsdag

  • Broccolibiffar av gråärt fyllda med ädelost samt rostad färskpotatis, picklad broccolicrudité, örtkräm och krasse (L)

  • Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, potatispuré, hemkokt äppelmos och grönsallad dressad med citronette (L)

Torsdag

  • Kryddig böngryta med linser serveras med harissayoghurt, couscoussallad smaksatt med citron och persilja (G/L)

  • Laxpudding med gravad lax, gröna ärtor, skirat smör, dill och citron (L)

Fredag

  • Svamprisotto med höstsvamp, picklad pumpacrudité, friterad ostronskivling, riven parmesan, rostad frö-mix och gräslök (L)

  • Confiterat kycklinglår med dragonvelouté, rostad färskpotatis, champinjoner, sidfläsk och pärllök (L)

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad, Gurksallad, Majs, Broccoli, Blomkål, Quinoa, Svart ris, Chilimarinerade bönor, Hummus, Salladsost (L), Keso (L), Marinerad tofu, Panerad fläskschnitzel (G) Nudelsallad, Rostad kycklinglårfilé, Wokade grönsaker, Tikka masala (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier