Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 34 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Örtbakad rotselleri med krämigt svenskt havreris smaksatt med parmesan och örter, smörbönor, rostade hasselnötter och riven parmesan (L)

  • Isterband från Lammhult med persiljestuvad färskpotatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (G/L)

Tisdag

  • Grön sparris med getfärskost, honung, sotad broccolini, rostade pumpakärnor, valnötter och vattenkrasse (L)

  • Raggmunk med torrsaltat fläsk från Grevbäck med rårörda lingon (G/L)

Onsdag

  • Rostad jordärtskocka med syrlig jordärtskockspuré, örtkräm av örter från terrassen, sockerärta, ärtskott och jordärtskockschips

  • Biff à la Lindström med persiljesmör, rostad färskpotatis, saltgurka och rödvinssås (G/L)

Torsdag

  • Stekt blomkål med blomkålspuré, mandel, gräddfil, citron syrad schalottenlök och riven västerbottensost (L)

  • Havets Wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör, dill och citron (G/L)

Fredag

  • Spetskål bakad med miso och brynt smör samt stekta kantareller, beurre blanc och gräslök från täppan (L)

  • Helstekt pepparbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och en liten sensommarsallad (L)

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad, Gurksallad, Majs, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), Keso (L) Omelett (L), Crispy pork, Vårrullar, Phad thai, Paneng curry, (G), Glasnudelsallad, Rostad kycklinglårfilé, nudel wok med grönsaker (G)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier