Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Ett tredje lunchalternativ är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Rostade persiljerötter med gotlandslinser smaksatta med ört-pesto samt ramslökskräm och kärleksört
Koljafilé med kokt färskpotatis, räkor, hackat ägg, brynt smör, dill och citron (L)
Tisdag
Sotad grön sparris med friterad färskpotatis, fetaostkräm, rostad spetskål, hasselnötter och ärtskott
Raggmunk med stekt torrsaltat fläsk från Grevbäck och rårörda lingon (G/L)
Onsdag
’’Quiche aux épinards’’, ostpaj fylld med spenat, fetaost och soltorkade tomater samt vårsallad med gröna blad, tomat, rödlök, sockerärta, rädisa och citronette (G)
’’Quiche Lorraine’’, ost- och skinkpaj samt vårsallad med gröna blad, tomat, rödlök, sockerärta, rädisa och citronette (G)
Torsdag
Restaurangen abonnerad – Husbaren öppen med mättande lunchsallader!
Fredag
Inkokt vit sparris med krämbakat ägg, smörstekt kavringscrumble, confiterade körsbärstomater, hollandaisesås och örtsallad (L)
Flankstek med gremolata, pommes frites, tomatsallad av vikentomater och bearnaisesås (L)
Veckans buffé
Bland annat: Gröna blad, Romansallad med caesardressing och surdegskrutonger (G) Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Majs, Kimchii, Marinerad blomkål, Grekisksallad, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), Quinoasallad, Omelett (L), Rostad spetskål, Färska vårrullar, Köttfärslimpa med champinjonsås (L), Vegetarisk lasagne (G/L)
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier