
Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Krämig risonipasta med grillad paprika, sauterad vintersvamp, grönpeppar, grönkålskrisp, riven västerbottensost och rostade pumpakärnor (G/L)
Isterband från Lammhult med persiljestuvad färskpotatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (G/L)
Tisdag
Raggmunk med Grilloumi och grönkålssallad med granatäpple (G)
Raggmunk med torrsaltat fläsk från Grevbäck och rårörda lingon (G)
Onsdag
Honungsrostade morötter med vispad fetaost, rostad majs, grönkålskrisp och het honungsvinägrett
Boeuf bourguignon av högrev från Dalsjöfors med champinjoner, sidfläsk och pärllök serveras med potatispuré
Torsdag
Tagliatelle med tomatsås, burrata, rucola och rostad frö-mix(G)
Tagliatelle med bolognese, rucola och riven parmesan (G)
Fredag
Stekt blomkål med smörbakade persiljerötter, gotlandslinser med dillpesto, persiljerotskrisp, riven Svecia och gräslök (L)
Hoisinbakad laxfilé med rostad broccoli, ångat ris, ponzu-majonnäs, salladslök och kimchisesamfrön
Veckans soppa
Tomatsoppa
Veckans buffé
Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Kålmix, Rivna morötter, Tomatsallad, Gurksallad, Majs, Quinoa, Chilimarinerade bönor, Hummus, Salladsost (L), Keso (L), Omelett, Pulled pork, Viltskavsgryta (L), Bratwurst med surkål, Vegetariska vårrullar med sötsursås, Wokade grönsaker, Laxpudding med gröna ärtor och skirat smör (L)
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier