Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 14 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Raz el hanout-bakad rotselleri med rostad färskpotatis, tapenade, citronyoghurt, friterade pimento padrones och saltrostad mandel (L)

  • Bratwurst med potatispuré, surkål, rostad lök, skånsk senap och rödvinssås (L)

Tisdag

  • Grön currygryta med gotlandslinser och vintergrönsaker, basmatiris, rostad kokos och koriander

  • Pocherad torsk från Nordsjön med kokt färskpotatis, gubbröra, brynt smör, dill och citron (L)

Onsdag

  • Kryddig gryta med bönor och linser, serveras med harissayoghurt och couscoussallad (G/L)

  • Fetaostfyllda lammfärsbiffar, serveras med kryddig tomatsås, harissayoghurt och couscoussallad (G/L)

Torsdag

  • Råraka med Aleppopeppar-rostad pumpa, sauterad svamp, limeyoghurt och ärtskott med citronette (L)

  • Kyckling Tikka Masala med basmatiris, limeyoghurt, mangochutney och koriander (L)

Fredag

  • Stekt gnocchi med basilikapesto, soltorkade tomater, confiterade körsbärstomater, mozzarella, rostade solrosfrön och riven parmesan (G/L)

  • Confiterat kycklinglår med rödvinssås, champinjoner, pärllök, sidfläsk och potatispuré (L)

Veckans soppa

  • Tomatsoppa smaksatt med basilika

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Kimchi, Salladsost (L), Hummus, Tapenad, Friterade padrones, Kryddbakad rotselleri, Honungsrostad spetskål, Friterad blomkål, Omelett (L), Örtbakad kycklinglårfilé, Vietnamesisk biffsallad, Fetaostkräm (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier