Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 25 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Spetskål bakad med brynt smör och miso, stekta böngroddar med picklad ingefära, sojamajonnäs, kimchisesamfrön och koriander (L)

  • Torsk från Nordsjön med kokt färskpotatis, gubbröra, brynt smör, riven pepparrot, dill och citron (L)

Tisdag

  • Rostade rödbetor från Gotland med honungsgratinerad getost, rucola, rostade solroskärnor och balsamicovinägrett

  • Raggmunk med stekt sidfläsk från Grevbäck och rårörda lingon (G/L)

Onsdag

  • Grillad grön sparris med fetaostkräm, krispig ärtsallad, saltrostade pumpafrön, gräslöksolja och krasse (L)

  • Kryddstark chorizo med friterad färskpotatis, ratatouille och harissayoghurt (L)

Torsdag

  • Burrata med tomatsallad av vikentomater, honungsbakade nektariner, basilika, ärtskott och rostade pistagenötter (L)

  • Pestobakad laxfilé med ljummen färskpotatissallad med grön sparris, rädisa, sockerärta och örtvinägrett av våra örter från terrassen

Fredag

  • Trevlig midsommar!

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad med selleri, Fänkål och citronette, Färskpotatissallad med dijonnaise, Salladsost (L), Hummus, Myntayoghurt (L) Quinoasallad från Nordiskråvara, Korvstroganoff med ris (L), Friterade pimientos padrones, Vegetariska biffar, Tzatziki (L) Honungsrostad spetskål, Bakad blomkål, Omelett med grön sparris och tomat (L), Rostad kycklinglårfilé, Friterad färskpotatis, Rostade rödbetor från Gotland

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier