Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 12 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Rotfruktspytt av gotländska rotfrukter med stekt ägg, pepparrotskräm och rödbetor

  • Småländska isterband med persiljestuvad potatis, grovkornig senap och rödbetor (G/L)

Tisdag

  • Currygryta med currybakad blomkål, röda linser och tofu serveras med basmatiris

  • Raggmunk med torrsaltat fläsk från Grevbäck och rårörda lingon (G/L)

Onsdag

  • Grilloumi med ljummen quinoasallad med mangold och spenat, tzatziki, gremolata och krispig ärtsallad dressad med citronette (L)

  • Viltskavsgryta med champinjoner, potatispuré och rårörda lingon (L)

Torsdag

  • Broccolibiffar med ädelostkräm, rostad potatis, fänkålssallad med honungsvinägrett och saltrostade valnötter (L)

  • Laxpudding av gravad lax med gröna ärtor, skirat smör, dill och citron (L)

Fredag

  • Rostad spetskål med blomkålspuré, citronsmörsås, persiljerotskrisp och färska örter (L)

  • Panerad fläskschnitzel från Dalsjöfors med ljummen potatissallad, vispad smör smaksatt med soltorkade tomater och rödvinssås (G/L)

Veckans soppa

  • Grönärtsoppa smaksatt med mynta

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Groddar, Rivna morötter, Majs, Kimchii, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Glasnudelsallad, Chilimarinerade bönor, Grekisksallad, Salladsost (L), Crispy pork, Bakad blomkål, Fiskgratäng med potatispuré (L), Vårrullar (G), Wokade grönsaker, Omelett (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier