Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Ett tredje lunchalternativ (höst och vinter) är veckans soppa för 125 kr inklusive sallad, bröd och kaffe.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 27 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Krämig risonipasta med grön sparris, grillad broccolini, rostade frön, rucola och riven parmesan (G/L)

  • Kallskuren kalvrostbiff med fransk potatissallad, tartarsås och picklad rödlök

Tisdag

  • Rostad jordärtskocka med syrlig rotselleripuré, gräslökskräm, sockerärta och jordärtskockschips

  • Örtbakad kycklinglårfilé med smörad dragonsås, pärllök, champinjoner och krispig potatis (L)

Onsdag

  • Bönchili med nachochips, mangosalsa, jalapeñoyoghurt, koriander och lime (L)

  • Kålpudding med gräddsås, kokt färskpotatis, rårörda lingon och pressgurka (G/L)

Torsdag

  • Burrata med tomatsallad av vikentomater, grillad nektarin, basilika, krasse och pistagenötter (L)

  • Bakad fjällröding med kokt färskpotatis, sauterade sockerärtor, citronsmörsås och gräslöksolja (L)

Fredag

  • Bakad potatis med curryröra med rökt tofu, blekselleri, äpple och picklad rödlök samt en liten sommarsallad

  • Bakad potatis med Västkuströra, picklad rödlök, dill och citron samt en liten sommarsallad

Veckans buffé

Bland annat: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Romansallad med caesardressing och riven parmesan, Bönsallad, Salladsost (L), Paprikakräm, Aioli, Krämig pastasallad med pesto (G), Omelett (L), Rostad Jordärtskocka (L), Phad thai (G) Honungsrostad spetskål, Grilloumi (L), Rostad kycklinglårfilé.

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier