Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 41 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Bakad blomkål med blomkålspuré, picklad blomkålscrudité, rostade hasselnötter och citronsmörsås piffad med örter från täppan (L)

  • Klassisk krögarpytt med rödbetor, saltgurka, stekt ägg och senapskräm

Tisdag

  • Sauterad gnocchi med krämig champinjonsås, riven västerbottenost, grönkålscrisp och rostad frö-mix (G/L)

  • Stekt strömming med potatispuré, brynt smör, rårörda lingon, dill och citron (G/L)

Onsdag

  • Stekt Grilloumi med ekologisk röd quinoa, mangold, spenat, svenska bönor, gremolata och gurkraita (L)

  • Kålpudding med gräddsås, kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon (G/L)

Torsdag

  • Zucchinibiffar med kryddstekta kikärtor, fänkålsslaw med höstäpple samt citrussoyghurtsås

  • Laxpudding av gravad lax med gröna ärtor, brynt smör, dill och citron (L)

Fredag

  • Butternutpumpa bakad med salviasmör samt pumpapuré, friterad brysselkål och sauterad höstsvamp (L)

  • Panerad fläskschnitzel från Dalsjöfors med persiljerostad potatis, rödvinssås, vispat salviasmör och citron (G/L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Asiatisk gurksallad, Romansallad med caesardressing och riven parmesan, Bönsallad av svenska bönor, Salladsost (L), Krämig pastasallad med tonfisk (G), Omelett (L), Gotländska rödbetor, Bakad Blomkål, Honungsrostad spetskål med gremolata, Örtbakad rotselleri, Rostad kycklinglårfilé, Panerad spätta med remouladsås (G)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier