Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 7 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Smörbakad blomkål med blomkålspuré, gräddfil, citronsyrad schalottenlök, riven Svecia och gräslök (L)

  • Pocherad torsk från Nordsjön med gubbröra, kokt potatis, brynt smör, dill och citron (L)

Tisdag

  • Rödbetsbiffar med getostkräm, rostad potatis, fänkålssallad med honungvinägrett, frömix och saltrostade valnötter (L)

  • Kokt kalv i dillsås med kokt potatis och citronkokta morötter (L)

Onsdag

  • Bakad långafilé från Nordsjön med potatispuré, skaldjurssås, vitlöksstekta krutonger och fänkålscrudité (G/L)

  • ’’Pljeskavica’’ kryddig pannbiff med rostad potatis, ajvar, hackad rödlök och smetana (G/L)

Torsdag

  • Ärtsoppa med sidfläsk och grovkornig senap samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)

  • Pumpasoppa med kokos, citrongräs, ingefära och chilirostade pumpakärnor samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)

Fredag

  • Miso-bakad spetskål med sotad pak choi, ingefärsstekta böngroddar, sojamajonnäs, sesamfrön och koriander

  • ’’Tonkatsu’’-panerad fläskschnitzel från Dalsjöfors med ångat ris, spetskålsslaw dressad med limevinägrett, kewpiemajonnäs och tonkatsusås (G)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Romansallad med caesardressing och surdegskrutonger (G) Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Kimchii, Grekisk sallad, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Chilimarinerade bönor, Salladsost (L), boeuf bourguignon med potatispuré (L), Wallenbergare med gröna ärtor (G/L) Äggnudlar med grönsaker, Sparrisbroccoli, Omelett (L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier