Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 9 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Småländska isterband med persiljestuvad potatis, inkokta rödbetor och grovkornig senap (L)

  • Smörbakad blomkål med jordärtskockspuré, rostade kikärtor, dragonyoghurtsås och ärtskott (L)

Tisdag

  • Proviants blodpudding med stekt sidfläsk från Grevbäck, brynt smör, rårörda lingon och syrligt vinteräpple (G/L)

  • Panerad sejfilé med gröna ärtor, dansk remouladsås, kokt potatis, dill och citron (G)

Onsdag

  • Krämig potatisgnocchi med champinjonsås, friterad ostronskivling och riven parmesan (G/L)

  • Kokt koljafilé från Nordsjön med hackade räkor, riven pepparrot, brynt smör och dillkokt potatis (L)

Torsdag

  • Balsamicorostade betor med sauterad grönkål, spenat, saltrostade valnötter, gratinerad getost och honungvinägrett (L)

  • Rostad kycklinglårfilé med rostade vintergrönsaker, smörad dragonsås och friterad grönkål (L)

Fredag

  • Panerad fläskschnitzel med ört- och vitlöksrostad potatis, surkål och salviasky (G)

  • Bakad långafilé med citronsmörsås smaksatt med örter, rostad fänkål och potatispuré (L)

Några av inslagen på veckans buffé:Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw, Kikärtsallad, Rivna morötter, Salladsost (L), Tomatsallad med rödlök och dijonnaise, Friterad blomkål med currymajonäs, Sesamrostad broccoli, Matvetesallad med spenat, Gurksallad med fänkål och citronette, Hummus av smörböna, Nattbakad fläskkarré med BBQ-sås, Krämig potatissallad, Pastasallad med pesto, Ört- och vitlöksmarinerade grönsaker, Balsamicorostade betor med fetaost (L) Rostad kycklinglårfilé

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier