Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 17 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Korvstroganoff med syrad grädde, saltgurka och ris (L)

  • Ångad torsk ”Grenoble” med inlagda rödbetor, kapris, dill, brynt smör, citron och kokt potatis (L)

Tisdag

  • Panerad sejfilé från Skagerrak med tartarsås, gröna ärtor, dill, citron och kokt potatis (G/L)

  • Krämig gnocchi med pestosås, soltorkade tomater, riven parmesan och färska örter (G/L)

Onsdag

  • Zucchinibiffar med timjanrostad potatis, citrondoftande zucchinisallad och tzatziki (L)

  • ’’Pljeskavica’’ kryddstark pannbiff med rostad potatis, paprikaröra, smetana och hackad rödlök

Torsdag

  • Bakad långafilé från Nordsjön med citronpotatispuré, hummersås, fänkål, tomat och dill (L)

  • Ärtsoppa med fläsk med grovkornig senap samt pannkakor, hemkokt sylt och grädde (G/L)

Fredag

  • Nattbakad fläsksida från Dalsjöfors rostad potatis, stuvad spetskål och smörad fläskbuljong (L)

  • Råraka med stekt svamp, syrad grädde, riven västerbottenost, gräslök och potatiscrisp (L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Rivna morötter, Vitkålssallad, Romansallad med caesardressing och krutonger (G), Salladsost (L), Tomatsallad med picklad rödlök, Gurksallad med fänkål och citronette, Pastasallad med tonfisk, Kikärtsröra, Bakad spetskål, Omelett (L), Örtbakad kycklinglårfilé med rostad potatis, Friterad blomkål med currymajonnäs, Pulled pork, Mustig köttgryta, Wallenbergare med gröna ärtor och brynt smör (G/L)

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier