Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 39

Måndag

  • Ugnsgratinerad falukorv fylld med gul lök och äpple samt potatispuré och grovkornig senap (L)

  • Pocherad kolja med kokt potatis, stuvad spenat, dill och citron (G/L)

Tisdag

  • Viltfärslimpa med kokt potatis, champinjonvelouté och svartvinbärsgelé (G/L)

  • Panerad sejfilé med remouladsås, dillslungad potatis och citron (G)

Onsdag

  • Lammstek bakad med vitlök och örter samt potatisgratäng och rosmarinsky (L)

  • Råraka med stekt höstsvamp, rostad pumpa, picklad pumpa, rostade pumpakärnor och gräslökskräm

Torsdag

  • Proviants blodpudding med stekt sidfläsk, rårörda lingon, brynt smör och syrligt äpple (G/L)

  • Gotlandslinser med dillpesto, bladspenat och smörbakade persiljerötter (L)

Fredag

  • "Coq au vin" med confiterat kycklinglår, rödvinssås, rökt sidfläsk, syltlök, champinjoner samt potatispuré (L)

  • Havets Wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, brynt smör, dill och citron (G/L)

Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Rivna morötter, Vitkålssallad, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Gotländska rödbetor, Bönsallad av svenska bönor, Salladsost (L), Vegetarisk chili, Omelett med höstsvamp (L), Mac and cheese (G/L), Kycklinglårfilé

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier