Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.
Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.
Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.
Måndag
Ugnsgratinerad falukorv fylld med gul lök och äpple samt potatispuré och grovkornig senap (L)
Pocherad kolja med kokt potatis, stuvad spenat, dill och citron (G/L)
Tisdag
Viltfärslimpa med kokt potatis, champinjonvelouté och svartvinbärsgelé (G/L)
Panerad sejfilé med remouladsås, dillslungad potatis och citron (G)
Onsdag
Lammstek bakad med vitlök och örter samt potatisgratäng och rosmarinsky (L)
Råraka med stekt höstsvamp, rostad pumpa, picklad pumpa, rostade pumpakärnor och gräslökskräm
Torsdag
Proviants blodpudding med stekt sidfläsk, rårörda lingon, brynt smör och syrligt äpple (G/L)
Gotlandslinser med dillpesto, bladspenat och smörbakade persiljerötter (L)
Fredag
"Coq au vin" med confiterat kycklinglår, rödvinssås, rökt sidfläsk, syltlök, champinjoner samt potatispuré (L)
Havets Wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor, brynt smör, dill och citron (G/L)
Några av inslagen på veckans buffé: Gröna blad, Rivna morötter, Vitkålssallad, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Gotländska rödbetor, Bönsallad av svenska bönor, Salladsost (L), Vegetarisk chili, Omelett med höstsvamp (L), Mac and cheese (G/L), Kycklinglårfilé
(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier