Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 150 kr inklusive sallad, bröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 36 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster i förväg till order@proviantnlh.se eller säg till vår personal i Husbaren så tar dom dina uppgifter på plats.


LUNCHMENY VECKA 32 (Kommande veckas meny publiceras längst ned på sidan så fort vi har den klar)

Måndag

  • Rotselleri bakad med Ras el hanout samt friterad färskpotatis, grillad paprika, citrusyoghurtsås och saltrostad mandel

  • Torsk från Nordsjön med räkor, riven pepparrot, hackat ägg, brynt smör och dillslungad färskpotatis (L)

Tisdag

  • Stekt kummelfilé med smörstekt savojkål, kokt färskpotatis, vitvinssås och citrusdressad fänkålscrudité (L)

  • Proviants blodpudding serveras med torrsaltat sidfläsk från Grevbäck, rårörda lingon, brynt smör och syrligt äpple (G/L)

Onsdag

  • Smörbakad persiljerot med gotlandslinser smaksatta med dillpesto, spenat, rostad frömix och örtkräm av örter från terrassen

  • Hjortfärsbiffar med kokt färskpotatis, pressgurka, svartvinbärsgelé och gräddsås smaksatt med enbär

Torsdag

  • Krämig risonipasta med stekta skogschampinjoner, grönkålscrisp, riven västerbottenost och rostade pumpakärnor (L)

  • Boeuf Bourguignone av högrev från Dalsjöfors med skogschampinjoner, sidfläsk, pärllök serveras med potatispuré

Fredag

  • Bakad laxfilé med syrlig morotspuré, sotad broccolini, rostade pumpafrön, brynt smör smaksatt med soja och miso (L)

  • Fläskschnitzel ’’Cordon Bleu’’ fylld med bayonneskinka och Emmentaler, serveras med friterad färskpotatis, gröna ärtor och rödvinssås

Några av inslagen på veckans buffé:   Gröna blad, Vitkålssallad, Rawslaw med honungsvinägrett, Rivna morötter, Tomatsallad med rödlök, Gurksallad, Romansallad med caesardressing och riven parmesan, Bönsallad av svenska bönor, Salladsost (L), Krämig pastasallad med tonfisk (G), Omelett (L), Gotländska rödbetor, Bakad Blomkål, Honungsrostad spetskål med gremolata, Örtbakad rotselleri, Rostad kycklinglårfilé med friterad färskpotatis, friterade pimientos de padrones

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier