Lunch på Proviant NLH

Varje måndag till fredag 11:00-13:30 hittar du säsongens smaker i vår lunchrestaurang. Varje dag serveras två dagens rätter. Priset är 140 kr inklusive sallad, kuvertbröd och kaffe. Du hämtar din tallrik i vår kökslucka, och betalar själv i någon av våra självbetjäningskassor.

Du kan också välja att istället för dagens lunch plocka för dig från vår buffé som bottnar sitt innehåll i det vegetariska köket men även innehåller kött-, kyckling och äggrätter. Väljer du buffén tar du för dig och betalar sedan för det du har valt genom att väga maten i vår självbetjäningskassa. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Priset på buffén är 34 kr / hg och du väger både mat och bröd, kaffe på maten ingår.

Vill du betala mot faktura går det alldeles utmärkt, maila dina fakturauppgifter och antal gäster (140 kr/person) i förväg till order@proviantnlh.se


LUNCHMENY VECKA 11

Måndag

  • Fläskschnitzel med krispig potatis, gurkmajonnäs, brynt smör, kapris och citron (G)

  • Currygryta med bönor, limeyoghurt, jasminris och picklad blomkål

Tisdag

  • Ärtfärsbiffar med paprika- och chilisalsa, rostad potatis, koriander och salsa verde

  • Proviants korvstroganoff med ris, syrad grädde och saltgurka (G/L)

Onsdag

  • Vegansk pasta bolognese med soltorkade tomater och picklad morot (G)

  • Sejfilé ”Grenobles” med rödbetor, kapris, brynt smör och kokt potatis

Torsdag

  • Bakad ekologisk spetskål med rotselleri, gröna linser, pimiento padrones och yoghurt (L)

  • Fiskqueneller med vitvinssås, räkor och kokt potatis (L)

Fredag

  • Pulled pork-burgare med klyftpotatis, syrad rödlök och aioli (G)

  • Proviants korma med blomkål, morötter, potatis, ångat ris och yoghurt (L)

VÅR LUNCHBUFFÉ

Några av inslagen på veckans buffé:  Gröna blad, Vitkålssallad, Tomat & Lök, Gurka & Selleri, Rivna morötter, Rhode islanddressing, Salladsost (L), Quinoa med rostade rotfrukter, Gulbetssallad med honung och valnötter, Tabbouleh (G), Rostad Broccoli, Bönbiffar med klyftpotatis, tomatsalsa och aioli, Nudelwok med grönsaker, ostronsås och friterad vitlök (G), Indisk currygryta med tomat, aubergine och halloumi (L), Morotsbiffar med srirachamajonnäs och svart ris, Nattbakad fläskkarré med aioli och barbequesås, Vegetarisk pasta bolognese (G)

(G) = Innehåller Gluten
(L) = Innehåller laktos
G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier